Фрешлайф!

Как избираме какво да включим в менюто си? Хранене и стил на живот

Фрешлайф!

Мнениеот Ilka_Hristova » 14 Май 2010, 09:16

Идва сезона на свежите продукти. Кога, ако не сега, би трябвало да си поговорим за джусовете. Нека всеки от нас сподели своята рецепта за най-витаминозния сок, който приготвя за себе си и семейството си!
Мечтите са първата стъпка към успеха, стига да го пожелаеш!
Аватар
Ilka_Hristova
Модератор
Модератор

Re: Фрешлайф!

Мнениеот FindingTheWay » 20 Май 2010, 13:25

Тези дни ми предложиха нещо, което не съм пробвала все още, но звучи добре: Моркови, червено цвекло и ябълка.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.
Forrest Gump
Аватар
FindingTheWay
Фен
Фен

Мнениеот Ilka_Hristova » 21 Май 2010, 10:56

Това звучи добре, защото аз по принцип обожавам салата от тези продукти, предполагам, че и във вид на сок би трябвало да са интересни и вкусни, но в какво съотношеие трябва да са?
Аватар
Ilka_Hristova
Модератор
Модератор

Мнениеот FindingTheWay » 23 Май 2010, 10:35

Амииии трябва да питам ... или да опитам :D
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.
Forrest Gump
Аватар
FindingTheWay
Фен
Фен

Мнениеот Ilka_Hristova » 25 Май 2010, 14:10

Ok, ще чакаме и самата рецепта ;-)
Аватар
Ilka_Hristova
Модератор
Модератор

Мнениеот peych » 26 Май 2010, 22:18

Салата от червено цвекло, моркови и ябълки
ПРОДУКТИ
1 глава червено цвекло
2 моркова
2 кисели ябълки
сол
4 с.л. зехтин /олио/олио
Сокът на 1 по-малък лимон или готов лимонов сок.

Настъргваме всички продукти на едро ренде и овкусяваме. Можем да заменим зехтина /олиото/ с течна сметана
П.П. Има вариант с кисело мляко, соев сос, захар и орехи, но вече не е диетично.
Не се страхувай, че животът ти ще свърши, страхувай се, че може никога да не започне.
Изображение
Аватар
peych
Гуру
Гуру

Мнениеот preslavska » 11 Юли 2010, 09:00

В момента няма прясно червено цвекло :?
Иначе аз почети всеки ден закуската ми е фреш и кафе - фреша си го правя от моркови и ябълки, понякога слагам и праскови, но не ми харесва нещо с прасковите, не съм пробвала с портокал :?
2 големи моркова + 2 нормални зелени ябълки са предостатъчни за едно солидно количество фреш от 330мл :wink: полезно е, но не трябва да се прекалява с морковите, заради каротина в тях :wink:
Яжте! Пийте! И си носете новите дрехи, че да не ги носи втората жена на мъжа Ви! :)
Аватар
preslavska
Гуру
Гуру

Мнениеот preslavska » 11 Юли 2010, 09:09

Щях да забравя - препоръчвам вместо да купувате "натурални сокове" или нектари, да приготвяте фрешове - много по-икономични са и са наистина 100% сок :wink: От един килограм морков + 2 килограма ябълка излиза фреш между 2 литра и 3 литра, зависи от сочността на плодовете и зеленчуците, а те самите като цена се равняват на 3.00лв :wink:
Също така препоръчвам, когато цедите плодовете на фреш машината не ги белете, не махайте семките, защото втях се съдържат витамините и маслата на съответните плодове :wink: Ако направите фреш от портокал, на който и кората му е минала през машината и такъв, който сте обелили, пиейки ще намерите разлика между двата, естествено може да има кисели и горчиви жилки в този, на който не сте му махнали семето и кората, но пак повтарям това са витамини :wink:
Още един съвет - не използвайте готов лимонов сок, било то и от най-скъпия, ако имате фреш машина или цитрус преса, преспокойно може да си изцедите в по-голямо количество сок, става страхотен и много концентриран, ако във фрешмашината минете лимона с кората и семките - получава се доста концентрирана течност, дори и на цявт, а аромата е простоооооооооо невероятен :smt007 имала съм случаи, когато такъв сок, следняколко дни, стоейки в хладилника, се превръща в желе :lol: толкова е концентриран :)
Яжте! Пийте! И си носете новите дрехи, че да не ги носи втората жена на мъжа Ви! :)
Аватар
preslavska
Гуру
Гуру

Назад към Моят хранителен режим