preslavska написа:Е, нали тук във форума с икачваме рецептите

Да, несъмнено може да си качите рецептите и във форума. Но уви форумът, като технология е доста остарял от гледна точка на визуализация и функционалност. Все пак форумите са създадени в зората на интернет. Това е причината да се измислят платформи с нови възможности. Първата стъпка, която сме предприели е да направим една по-богата визуална и функционална среда, в която може да се разменят рецепти мнения и да се получава по-добър user experience. Никога няма да зарежем и форума. В момента не бих желал да дискутирам как точно ще се развие и форумът, но повярвайте ми ще се получи нещо много интересно и приятно като място за прекарване на свободното време. Той пак ще е форум, но малко по-различен.
Това, което сме създали до момента, е първата крачка към идеята ни.
За да отговоря на вашия въпрос конкретно, от гледна точка на рецептите формата в сайта има няколко много съществени предимства.
Рецептите стават част от един голям архив, който е добре индексиран, категоризиран и в който много лено и бързо може да намерите конкретнаи рецепта, т.е. може да се търсят лесно от всички потребители. Примерно искате рецепти за деца, няма да има нужда да се ровите във форума, за да откриете такива.
Второто предимство, е че всяка рецепта от потребител минава през професионалното око на нашия редакторски екип. Той редактира рецептата преди тя да е отворена за показване. Поради тази причина шансът дадена рецепта да е непълна, да има моменти в стъпките, които не се разбират добре, да има пропуснати необходими продукти е минимален.
Трето, рецептата е добре форматирана за принтиране, може да бъде изпратена на приятел като е-meil, може да бъде препоръчана на други хора, скоро ще може да бъде прикачена и към други социални мрежи и куп удобства, които форумът поради морално остарялата си технология не позволява.
И четвърно, но немаловажно тази рецепта ще може да бъде видяна от много, ама много повече хора не само от форумците. Което според мен е добра идея. Аз лично съм качил две рецепти и подготвям да кача още една уникална, суперпроста рецепта, когато я заснема. Тези дни ще си поиграя вкъщи да заснема и стъпките и рецептата. Е аз искам да я споделя с колкото се може повече хора и най-подходящото място за мен ще е сайтът. Тъй като все пак той е основното място, през което минават хората, които са решили да сготвят нещо и просто търсят да видят някоя добра идея.
Форумът е за напредналите

. Но за тях освен форума сме подготвили много интересни неща. Просто не може да ги реализираме с магическа пръчка. В момента работим над тези модули. Мога само да ви помоля за малко търпение.
От гледна точка на форума поне това, което аз бих направил е да кача рецептата в сайта и да дам линк към нея във форума. Така всеки от форума ще може с едно кликване да я разгледа и да си каже мнението или да я допълни.
Естествено винаги може да си качите рецептата направо във форума.
Приятен ден ви пожелавам
Васил Петров
Архитект на сайта